X

Captivating sanctuary found at the Lookout House

The clients of this incredible home chose to retain the eccentric 1979 structure of the Fairfield County, Connecticut property. They commissioned to do a gut renovation and extension. The original pyramid form of the house, which is centered on an open-plan double-height living space surrounding an indoor pool, was lightened and simplified with a contemporary material palette (including bamboo, bluestone, and glass tile) and a new lighting program. A glass bridge ”an architectural synapse that clearly differentiates old from new” connects the main house to the master suite. Like the original structure, the new suite is a large volume enclosing a smaller one, in this case a freestanding cube, finished in claro walnut, that divides the sleeping and bath areas.

WHAT DO YOU THINK?

  Subscribe