X

Beautiful Mill Valley retreat with a treehouse feel

This beautiful home in picturesque Mill Valley, California was designed by interior designer Jason Urrutia of . The designer purchased this home that was built in 1979 by renowned architect Charles Moore with the intention of maximizing its indoor-outdoor connection. Urrutia wished to take it to the next level by creating a seamless flow from the great room to the backyard, which is comprised of a pool, patio and outdoor kitchen. His goal was to develop a luxurious oasis to capitalize on its natural surroundings. To take advantage of the impeccable landscape, he replaced the previously windowed wall with two 22-foot sections of collapsible doors in the kitchen. There are also three skylights and additional windows and doors that filter in light to create a sunny kitchen all day. In addition there is a beautifully decorated guest retreat, perfect for entertaining friends and family. The designer not only designed the home and oversaw the construction, he also designed the interiors, selecting all furnishing and accessories. A lot of the pieces were custom designed, such as the pillows, benches and ottomans as well as some of the upholstered furniture. Some of the other pieces were vintage, which the designer had restored. Urrutia has since sold the home to a family who is enjoying all of the incredible renovations that were done to the home, and took most of the furnishings with it!

Be sure to take a look at the incredible before pictures to get an idea of this stunning transformation and let us know what you think.

Re-purposed redwood lumber from a former Elks Lodge in a neighboring town was used for the entry pagoda and front porch.

The designer reused most of the home’s original board-and-batten siding as soffit material and fencing for the remodeled structure.

Glass industrial cone lights by take over when the sun is finished for the day.

The end of this space which is now a dining room was originally a bedroom.

Sliding barn doors painted black were made on-site of plywood and ripped with a circular saw create the appearance of planks.

At the top of the house is this sitting area that is designed to convert into a bedroom when needed.

The master suite includes a sitting area, bath and closet and French doors leads out to a private master deck.

The master suite retreat features an outdoor lounge with h seating and its own fire pit and hot tub.

The guest apartment

Before the renovation

WHAT DO YOU THINK?

  Subscribe