X

Renovation unveils a mid-century modern jewel in Seattle

This striking mid-century modern residence has been completely transformed by , located in the Sand Point Country Club community of Seattle, Washington. Originally constructed in the 1950’s, the homeowners were looking to capture the views of the surrounding mountains and lake. To take advantage of these views, the architects created a second story addition, along with re-configuring the floorplan layout.

Basement walls and three fireplaces were salvaged, along with the structure of the main level. The second story addition encompasses a brand new master bedroom suite and a professional home office for him. On the main level, a small office was designed for her, close to the three children’s bedrooms. The total living space offers 4,300 square feet, which includes five bedroom and three-and-a-half bathrooms.

Project Team: Architect: Lane Williams Architects / Builder: W. S. Feldt General Contractor / Interiors: Kathleen Glossa Interiors

Above: The second story roofline of the master bedroom suite tilts up to the sunrise. There is a green roof over the first level, which maintains a low profile.

The material palette consists of original Roman brick, fiber-cement planks, bamboo composite decking, a PVC roof and aluminum windows and doors.

What We Love: This stunning mid-century modern home provides a family a brand new floorplan layout to cater to their lifestyle needs. The plan is open and spacious, with a fantastic indoor-outdoor connection. Loving the great room space and how effortlessly it flows to the outdoors. This would be an amazing home for entertaining, with its highly functional kitchen and outdoor living spaces.

Readers, please share with us the design features that you think work or don’t work in this home. Is there anything you would have done differently?

RELATED: Contemporary shingle style house on the shores of Lake Washington

RELATED: Light-flooded custom-spec house nestled hillside in Seattle

Above: The focal point of this dwelling is the open layout living, dining, family, kitchen and terrace area. The living room can be delineated from the rest of the space via an expansive rolling door. In the great room, sliding, pocketing doors disappear into walls. This creates a 28 foot wide opening to a private, intimately scaled courtyard with the original fireplace/barbeque and a translucent roof, encouraging outdoor living.

RELATED: Dutch Colonial home in Washington with comfortable charm

Above: On the basement level is a guest bedroom with it’s own bathroom, along with a media/playroom and an exercise room. The original carport is also on this level, providing a mudroom for the family to take off their shoes and hang up jackets.

RELATED: Postwar split-level remodel in Seattle: Zipper House

Photos: Courtesy of Lane Williams Architects

You are reading an article curated by: http://fitflopsale-singapore.info/

YOU MAY ALSO ENJOY VIEWING

WHAT DO YOU THINK?

  Subscribe