X

Refreshing update to an historic log home in the Seattle suburbs

This historic log home renovated by  is located in Beaux Arts Village, a town located in the Eastside area of Seattle, Washington. From the exterior, this home offers an authentic log structure, with its roots in the arts and crafts lodge tradition. The residence was given a fresh makeover, which included a renovated kitchen and dining area that seamlessly blend modern technology with the original architecture.

Accolades:

  • This home has won the Great American Home Award from the National Trust for Historic Preservation in 1994.
  • It has been featured in Sunset magazine and the book “American Bungalow Style”.
  • It has been the star of a car commercial and an Eddie Bauer catalog.

What We Love: This historic log home is warm and welcoming thanks to a stunning exterior facade of timber to its open and airy interior layout. We are crushing on the living room with the white-washed wood beam ceiling and exposed structural supports to the stone fireplace and hearth. The built-in bay window seat adjacent to the fireplace looks like an idyllic spot to curl up with a good book… or perhaps a nap! … Readers, what are your favorite design features in this home? Please let us know in the comments below, we enjoy reading your back!

Note: Have a look at another incredible home tour that we featured here on Fitflopsale-Singapore from the portfolio of Janof Architecture: Prospect House showcasing panoramic views over Seattle.

Above: What is not to love about this cozy living room, from its wood flooring to the beautiful stone fireplace and wood mantel… and that window seat. Loving this space!

Above: The light-filled kitchen invites nature inside thanks to plenty of windows. White walls and cabinetry keeps this space feeling light and airy.

Above: The kitchen is open to the dining room, making an easy transition between spaces, perfect for entertaining!

Above: A built-in pantry allows extra storage just off the kitchen.

Above: The dining room features a vaulted ceiling, making the space feel more elegant. This also allows for extra space for pendant lights—sourced from —to illuminate from above. Windows wrapped around this space invites nature inside.

Photos: Benjamin Benschneider

You are reading an article curated by: http://fitflopsale-singapore.info/

YOU MAY ALSO ENJOY VIEWING

WHAT DO YOU THINK?

  Subscribe