X

Light-filled NYC townhouse renovation offers comfortable modern living

This contemporary townhouse renovation and extension project is the work of architecture studio , located near the Domino Sugar refinery in BrooklynNew York. The interior of the 1860’s masonry townhouse was extensively gutted and refurbished after suffering severe fire damage.

Together with the client, the architects worked to actively recreate some of the historic features that were original to the structure while at the same time modernizing a two story addition in the backyard. The architects main objective was to pay homage to the history of the building, whilst infusing modern ideas of living. With the mix of old and new injected into the architecture, the outcome was a stylish home that offers both functionality and usability.

The interiors involves an open concept plan with the kitchen, dining room and living room visually connected and pleasantly designed with contemporary furnishings. The living room is delineated from the space with a step up and features a wall of floor to ceiling windows that drenches the space with sunlight. From here, one can exit to the rear yard and enjoy the green landscaped back property perfect for overflow entertaining. Wooden flooring helps to add warmth to the space while area rugs adds color and texture.

What We Love: This townhouse renovation project offers a luminous and spacious layout thanks to the architects opening-up the rear-facade. The new design reflects a home that is fit for modern living while at the same time respecting it’s historical past. Mid-century modern furnishings mixed with more contemporary pieces infuses warmth and texture into elements such as the ceilings and floors…. Readers, what do you think of this renovation project? Let us know in the comments below!

Note: If you are looking for more inspiration here on Fitflopsale-Singapore of successful townhouse renovations, have a look at some of our past articles on Charming oasis in New York City: Warren Mews Townhouse and Bright and colorful Greenwich Street townhouse with fresh interiors.

Above: An exposed brick wall breaks up the monotony of white walls and adds to the historical character of the home.

Above: White subway tile backsplash is a beautiful contrast with the warm wood. Low hanging Tom Dixon pendant lights creates wonderful task lighting for food prep.

Above: Exposed brick gets repeated in this master bedroom retreat. An old fireplace gets repurposed into bookshelves, a novel idea!

Photos: James Ransom

You are reading an article curated by: http://fitflopsale-singapore.info/

YOU MAY ALSO ENJOY VIEWING

1
WHAT DO YOU THINK?

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Barb Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Barb
Guest
Barb

Very relaxing. An oasis in the city!