X

Delightful countryside getaway in England with inviting interiors: Mill House

The Mill House was designed by British interiors studio , located in Wiltshire, a county in South West England, United Kingdom. The home was originally a working farm, a heritage property that was worth preserving due to it’s distinctive character. Although the material elements of this home are quite traditional, the layout is very unconventional. It was shaped over time, with various outbuilding connected to create a sprawling, u-shaped structure; all of the rooms overlook a central courtyard.

The family is a couple with a young daughter who were looking for an idyllic countryside retreat to host their family as well as guests. The home was love at first sight, yet the interiors needed to be transformed into an inviting space that reflected the homeowners design style.

The challenge of this renovation project entailed creating an identity that would fuse together the disparate parts into a whole. This was achieved by creating a classic and elegant design scheme, along with “well-timed juxtaposition of certain raw features, including exposed timber,” states the designer. Bespoke furnishings were custom designed to fit the unique footprint of this gorgeous seven bedroom, six bathroom home.

The original footprint was left intact, with no new additions tacked onto the structure. However, the homeowners did wish to completely transform the interior living spaces to cater to their lifestyle needs. The color scheme reflects soft grays, warm stone, soothing mauves and dusty pinks.

Above: This elegantly styled dining room caters to entertaining guests, seating up to 18 people comfortably. The table consists of reclaimed, hand-polished mahogany.

Above: The walls of the dining room are painted in Rolling Fog Dark, Little Greene.

What We Love: The Mill House is a beautifully finished and styled retreat, featuring timeless aesthetics to be enjoyed for years to come. All the furnishings and details have been meticulously planned to create a comfortable home for both family and visiting guests. The renovation of the interior is very inspiring, while the beautiful countryside setting provides a relaxing atmosphere.

Readers, what do you think of sprawling countryside getaway? Please share your thoughts in the comments section below!

Above: The bespoke library unit was constructed from solid oak, a custom design by Sims Hilditch. It provides storage for both real and faux books, which cleverly helps to conceal the television.

Above: The flooring is honed and oiled European oak, from Havwoods. The walls are covered with a Grasscloth wallpaper from Altfield.

Above: This comfortable and inviting family room is located on the second level. A space for the couple to spend quality time with their daughter. The walls are painted in Rolling Fog, Little Greene. The charming Aurore console was sourced from .

Above: The wall panelling is painted in Blue Gray, Farrow & Ball. The exquisite Buscot Limestone flooring was sourced from Artisans of Devizes.

Above: On on side of the sprawling property is an entire wing dedicated to guests, which includes two bedrooms, two bathrooms and a sitting room.

Above: The pretty patterned wallcovering is the Indienne wallpaper in China Blue, .

Above: The master bedroom suite is set on the first floor, featuring an elegant and crisp interiors. The color palette offers soothing hues of warm mauves and lilac.

Above: Located on the first floor, the daughter’s bedroom is decorated with a soft color palette.

Above: What was originally the stable buildings is now the boot room. The space features brick flooring and bespoke storage for outdoor gear.

Above: A dedicated flower room leads out to the garden. It is used to arrange blooms that have been hand-picked from the garden.

Photos: Adam Carter

You are reading an article curated by: http://fitflopsale-singapore.info/

WHAT DO YOU THINK?

Be the First to Comment!

  Subscribe