X

Inspiring contemporary refresh of a classic Victorian home in Noe Valley

was responsible for the renovation of this Victorian home that is located in Noe Valley, a neighborhood in San Francisco, California. The goal of this project was to respect the original character of the home, all the while infusing a modern sensibility of space, light and materiality. The front exterior facade of this property was mostly preserved; a bright green door with a translucent polycarbonate panel is the only suggestion that this structure is anything other than original.

Project Team: Architect: Feldman Architecture / Developer: Hazel.Wood Design Group / General Contractor: Art of Construction / Interior Design: Feldman Architecture / Structural Engineer: Fulcrum Structural Engineering / Landscape Architect: Loretta Gargan Landscape + Design / Cabinetry: Mark Brady Cabinets

Above: Once inside, visitors are welcomed by a steel and glass screen that obscures a central staircase. Illuminated by large skylights from above, the open-riser stair brings light into the core of the building.

What We Love: This Victorian home boasts a contemporary overhaul that showcases bright and airy living spaces. 
The house expresses clean, modern lines and a sober color palette, played in shades of gray and white, except for occasional flashes of bright color. Overall, there is a fantastic indoor-outdoor connection for an urban home, full of harmony and luminosity… Readers, please share with us in the Comments what you like most about this remodel and why!

Note: Have a look at a couple of our favorite home tours from the portfolio of Feldman Architecture: Ranch house renovation with stunning views: Marin Bungalow and Modern townhouse in San Francisco designed for playful living.

At the rear of the main level, walls were removed so the kitchen, breakfast nook and family room are open to each other. All, in turn, are oriented around a deck, the metal doors to which completely retract so that the deck, family room, kitchen and eating nook can function as one large room on nice days and evenings.

Above: On the top floor are several bedrooms, including a spacious master bedroom with wood-paneled vaulted ceilings a master bath with a free-standing tub and glass-enclosed shower.

Above: The lower level includes an office and media room, both of which open directly to the backyard. The office is lined with shelves for the client’s extensive book collection.

Photos: Joe Fletcher

You are reading an article curated by: http://fitflopsale-singapore.info/

YOU MAY ALSO ENJOY VIEWING

WHAT DO YOU THINK?

Be the First to Comment!

  Subscribe